1. Hörburger - Romania
  2. Companie
  3. Istoric

40 DE ANI HÖRBURGER – O CALATORIE IN TIMP

Descoperiti cum am devenit ceea ce suntem azi. Insotiti-ne inapoi in timp si urmariti impreuna cu noi implinirea unei viziuni – utilizarea optima a energiei in cadrul cladirilor si gestionarea sustenabila a unor resurse limitate.

 

Toamna 1973 – Razboiul Israeliano – Arab. Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) reduce in mod deliberat productia de petrol. Preturile petrolului cresc exponential si produc un val de recesiune in tarile industrializate.

Germania la acea data. Incepand cu 25 Noiembrie 1973 se introduc 4 zile de duminica in care nu se putea circula cu autoturismele. Kurt Hörburger, avand 28 de ani pe atunci, a fost unul dintre numerosii tineri care se plimbau cu bicicleta sau pe jos pe autostrada. Atunci a avut o viziune. O companie proprie, care sa isi propuna ca scop gestionarea tuturor instalatiilor din cadrul unei cladiri prin intermediul unui singur sistem. Pentru conditii de mediu optime in incaperi, cu folosirea la maxim a resurselor si nu in ultimul rand cu un cost redus de utilizare pentru cladire.

DESCOPERITI IN CELE CE URMEAZA DRUMUL PRIN CARE VIZIUNEA LUI KURT HÖRBURGER A AJUNS SISTEMATIC LA REALITATE:

2014
40 de ani Hörburger AG

Patru decenii mai tarziu Hörburger AG este una din companiile de renume in domeniul automatizarilor pentru cladiri, productiei de tablouri electrice si automatizari lanturi de magazine.

Extinderea cladirii administrative a sediului central din Waltenhofen

Pentru a veni in intampinerea cerintelor tot mai mari din domeniu am construit o cladire de birouri noua si ultramoderna. Un sistem foarte modern de automatizare asigura un climat confortabil in toate birourile si salile de conferinte.

2013
Constructia sediului Sucursalei Leonberg din Rutesheim

Dezvoltarea continua a Hörburger AG a condus rapid la o lipsa de spatiu in sediul inchiriat al sucursalei din Leonberg. Problema a fost rezolvata prin construirea unui sediu nou in Rutesheim, asigurand astfel conditiile pentru continuarea dezvoltarii.

Constructia sediului Hoerburger SRL din Sura Mica – Sibiu, Romania

Succesul productiei de tablouri electrice a dus la lipsa de spatiu si in firma din Romania. Noua constructie pentru sediu Hoerburger SRL, inceputa si terminata in acelasi an, a rezolvat si acolo problema spatiului si a creat premisele unei dezvoltari organice.

2008
Infiintarea Punctului de lucru la Grassau (Chiemgau/Obb.)

Odata cu infiintarea Punctului de lucru in Grassau a mai fost facut un pas in solutionarea optima si rapida a nevoilor clientilor.

2007
Hörburger AG (trecerea la societate pe actiuni)

Toate sucursalele independente de pana acum, cu nume diferite, au hotarat sa se transforme intr-o companie mare - Hörburger AG.

2006
Preluarea conducerii din Waltenhofen de catre Christian Hörburger si Detlef Krist

Odata cu infiintarea Hörburger AG s-a produs si o schimbare in conducerea companiei. Christian Hörburger a preluat, impreuna cu Detlef Krist, aceasta provocare. Kurt Hörburger le sta alaturi in calitate de consilier.

Infiintarea Hoerburger SRL in Romania

Hörburger goes Romania! Pentru a putea face fata in continuare cerintelor de pret in domeniul productiei de tablouri electrice de serie mica, dar si pentru a transmite know-how-ul Hörburger AG intr-o tara in plina dezvoltare economica unde problemele legate de consumurile energetice vor fi la fel de importante ca in restul Europei, am infiintat in Romania o noua firma - Hoerburger SRL. Astfel Hörburger livreaza calitate germana la preturi competitive.

Transformarea Hörburger und Partner Control Systems Waltenhofen in Hörburger AG

Prin schimabrea numelui in Hörburger AG compania face primul pas spre un viitor comun al tuturor sucursalelor sale din Germania.

2003
Infiintarea Holding-ului Hörburger-Group

Prin infiintarea Holding-ului Hörburger-Group se infiinteaza pentru prima data un organism administrativ centralizat care gestioneaza sucursalele independente existente pana atunci.

1999
Certificarea ca integrator de sistem al Organizatiei LonMark

Incepand cu 1999, in calitate de integrator de sistem, firma Hörburger instaleaza si pune in functie numeroase sisteme de automatizare bazate pe protocolul de comunicare LON (= Local Operating Network). Aceasta presupune conceptie, executie, operare, dar si optimizare si mentinere in functionare a sistemelor de automatizare.

1995
Prima certificare conform DIN EN ISO 9001

Standardul ISO 9001 este cel mai raspandit si semnificativ normativ din domeniul managementului calitatii. Hörburger AG este certificata ISO 9001 incepnad din anul 1995. In calitatea ei de participant la proiectul pilot Managementul Calitatii, firma Hörburger a fost unul din pionierii landului Bayern in acest domeniu.

1992
Infiintarea Hörburger und Partner Control Systems GmbH in Stuttgart

A 4-a sucursala se infiinteaza in Stuttgart. Acest lucru asigura un raspuns optim la cerintele clientilor din zona de sud a Germaniei.

1990
Infiintarea GTS Control Systems GmbH in Chemnitz

Prin intermediul cfelei de a doua sucursale in fosta Germanie de Est se dezvolta si aici potentialul companiei.

Infiintarea der HWS Control Systems GmbH in Erfurt

Imediat dupa unificarea Germaniei firma Hörburger se angajeaza in fosta Germanie de Est. Cu ajutorul noii filiale din Erfurt 
s-a putut raspunde cerintelor noilor clienti din aceasta zona.

1981
Prima implementare a unui reglaj DDC in domeniul automatizarilor de cladiri

Pentru prima data Hörburger AG implementeaza inovativul reglaj DDC (Direct Digital Control) in cadrul unui proiect de automatizare pentru cladiri.

1980
Infiintarea HR-Schaltanlagen GmbH in Waltenhofen

Dupa sase ani se produce prima redenumire sub titulatura HR-Schaltanlagen GmbH.

1978
Infiintarea primei sucursale HWS-Technik GmbH in Augsburg

Dupa doar patru ani a fost infiintata prima sucursala in Augsburg - pentru o mai rapida si prompta reactie la nevoile clientilor din zina de sud a tarii.

1974
Infiintarea Hörburger und Rauh GmbH für Elektro-, Wärme- und Regeltechnik in Waltenhofen

Inca in acelasi an din piatra de temelie se formeaza o baza solida! Din Biroul de proiectare se naste o companie care urma sa duca la indeplinire viziunea lui Kurt Hörburger.

Infiintarea Biroului de proiectare in domeniul electrotehnic de catre Kurt Hörburger

Piatra de temelie a firmei Hörburger a fost asezata!

Viziunea lui Kurt Hörburger in calitate de antreprenor:
Toate instalatiile unei cladiri sa fie gestionate integrat prin intermediul unui singur sistem - pentru o utilizare otpima a resurselor si un cost de operare al cladirii cat mai redus. Aceasta datorita crizei energetice din 1973 care a avut un impact puternic asupra modului in care era privit consumul de energie.

Nu am ajuns nici pe departe la capatul drumului nostru. Haideti ca impreuna sa muncim astfel incat sa devenim sistematic mai buni!