1. Hörburger - Romania
  2. Companie
  3. Bosch achizitioneaza Hörburger AG

BOSCH BUILDING TECHNOLOGIES ACHIZITIONEAZA HÖRBURGER AG

Bosch Building Technologies a finalizat achizitia completa a specialistului in automatizarea cladirilor Hörburger AG pe data de 28 februarie 2022. Anterior, achizitia a fost aprobata si de autoritatile antitrust responsabile.

Bosch Building Technologies a achizitionat specialistul in automatizarea cladirilor Hörburger AG.
Bosch Building Technologies a achizitionat specialistul in automatizarea cladirilor Hörburger AG. © Bosch Sicherheitssysteme GmbH

Inca din luna decembrie 2021, au fost semnate contractele pentru achizitie cu proprietarii Hörburger AG.

Bosch Building Technologies este un important furnizor international de produse si sisteme pentru securitate si comunicatii. Bosch ofera, de asemenea, solutii si servicii pentru securitatea cladirilor, eficienta energetica si automatizarea cladirilor in anumite tari. Hörburger AG ofera un portofoliu cuprinzator de produse si solutii in domeniile automatizarii cladirilor, constructiei tablourilor electrice de automatizare, managementului facilitatilor pentru magazine de retail, automatizarilor industriale si managementului energiei. Odata cu preluarea Hörburger AG si a angajatilor sai cu experienta de lunga durata, cele doua companii doresc sa  modeleze si sa extinda impreuna piata solutiilor inteligente de constructie a cladirilor in viitor – toate acestea pentru mai multa sustenabilitate si eficienta in operarea cladirilor.

Proiectarea impreuna a solutiilor inteligente de constructie

"Digitalizarea, conectivitatea si inteligenta artificiala ne deschid din ce in ce mai multe oportunitati de a transforma cladirile comerciale in medii de viata si de lucru inteligente, care sa le permita oamenilor sa fie mai siguri si mai confortabili si sa asigure o mai mare sustenabilitate. Experienta de multi ani a Hörburger AG ne consolideaza portofoliul actual in domeniul securitatii cladirilor, al serviciilor energetice si al automatizarii cladirilor", spune Thomas Quante, presedintele consiliului de administratie al Bosch Building Technologies.

"Suntem foarte incantati sa devenim parte a familiei Bosch. Ne vom folosi expertiza pentru a extinde si mai mult pozitia deja puternica a Bosch ca partener holistic in furnizarea de solutii pentru cladiri conectate cu solutii si servicii orientate spre viitor", a declarat Christian Hörburger, presedintele consiliului de administratie al Hörburger AG.

Partile au convenit sa nu divulge valoarea pretului de achizitie.

 

Bosch Building Technologies:

Divizia Building Technologies este un important furnizor international de produse si sisteme pentru securitate si comunicatii. Bosch ofera, de asemenea, solutii si servicii pentru securitatea cladirilor, eficienta energetica si automatizarea cladirilor in anumite tari. In exercitiul financiar 2020, aproximativ 8.800 de angajati au generat vanzari de 1,9 miliarde de euro. Produsele si solutiile building technologies servesc la protejarea vietilor umane, a cladirilor si a bunurilor. Portofoliul de produse include sisteme de securitate video, de detectare a intruziunilor, de detectare a incendiilor si de alarma vocala, precum si sisteme de control si gestionare a accesului. Sistemele audio si de conferinta profesionale pentru transmiterea vocii, sunetului si muzicii completeaza oferta. Building Technologies se dezvolta si produce in propriile fabrici din Europa, America si Asia. 

Mai multe informatii la www.boschbuildingtechnologies.com

 

Grupul Bosch:

Grupul Bosch este o companie internationala de tehnologie si servicii de top, cu aproximativ 395.000 de angajati la nivel mondial (la 31.12.2020). Acesta a generat vanzari de 71,5 miliarde de euro in exercitiul financiar 2020. Activitatile sunt impartite in cele patru divizii Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods and Energy and Building Technology. In calitate de furnizor de top al Internet of Things (IoT), Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 si mobilitate conectata. Bosch urmareste viziunea unei mobilitati durabile, sigure si inspiratoare. Cu expertiza sa in tehnologia senzorilor, software si servicii, precum si propriul cloud IoT, compania este capabila sa ofere clientilor sai solutii in retea si cross-domain dintr-o singura sursa. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a dezvolta solutii si produse pentru o viata conectata care fie au inteligenta artificiala (AI), fie sunt dezvoltate sau fabricate cu ajutorul acesteia. Cu produse si servicii inovatoare si inspirationale, Bosch imbunatateste calitatea vietii oamenilor din intreaga lume. Bosch ofera "tehnologie pentru viata". Grupul Bosch este format din Robert Bosch GmbH si cele aproximativ 440 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari. Incluzand parteneri comerciali si de servicii, reteaua globala de productie, dezvoltare si vanzari Bosch acopera aproape toate tarile din lume. Cu peste 400 de locatii in intreaga lume, Grupul Bosch este neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 din primavara anului 2020. Baza cresterii viitoare este forta inovatoare a companiei. Bosch are aproximativ 73.000 de angajati in cercetare si dezvoltare in 129 de locatii din intreaga lume, inclusiv aproximativ 34.000 de dezvoltatori de software.